Beste leden, donateurs, Middeliers en Kwadijkers:

De activiteiten voor de zomer- en winterperiode!!

IJsbaan
Gesloten

Evenementen seizoen 2019 – 2020

Flevonice

Rabobank cheque

Tijdens de eerste geslaagde jeugdschaatles ontving de ijsclub een cheque ter waarde van 250 euro, geschonken door Dennis Hoogland namens de Rabobank Waterland en Omstreken. Dennis is een van de leden van Ledenraad van de bank. Hij kwam naar de ijsbaan in Hoorn om de cheque persoonlijk te overhandigen aan de jeugdschaats coördinator Jan Plat.
De cheque zal worden besteed aan het jeugdschaatsen om nieuw materiaal aan te schaffen, zoals helmen, pylonen en nieuwe hesjes.

Vrijschaatsen 2019

21 december is ''De Westfries'' afgehuurd van 17:30 tot 20:00 voor alle leden van IJsclub Middelie, Oosthuizen, Purmerend & Edam.
Net zoals vorige jaar zal de Zeevangstocht georganiseerd worden. Neem je kerstmuts mee, wat dit jaar zal de tocht verreden worden in kerstsferen!

Algemene leden vergadering 2019

Wat een avondwas het op 7 november! En wat was het druk in vergelijking met voorgaande jaarvergaderingen!

De voorzitter heeft dit jaar de weersvoorspelling gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Zal hij dit keer wel gelijk krijgen?

Ook werd er bij belangrijke gebeurtenissen stil gestaan zoals het overlijden van Jaap van Sloten. Jubilaris Fons van Loveren heeft een onderscheiding ontvangen aangezien hij zich al 25 jr inzet als vrijwilliger voor de ijsclub. Het aftreden van René Bibo en Jolanda & het aantreden van Jeroen Bibo en Karin Leneman. René Werd nog in het zonnetje gezet, hij was niet alleen de langst zittende bestuurder (34 jr.) maar werd ook zeer gewaardeerd in het bestuur.

Na alle formele activiteiten was het woord aan Annouk van der Weijden. Alle aanwezige luisterde aandachtig naar haar verhaal over de topsportcarrière ervaringen. Daarna was er gelegenheid tot het stellen van vragen onder het genot van een borrel.

Jeugdschaatsen 2019-2020

Dit seizoen gaan we natuurlijk weer met de jeugd van 7 t/m 12 jaar naar kunstijsbaan “De Westfries” in Hoorn om het schaatsen onder de knie te krijgen. Het zijn circa 12 lessen; de eerste les is op vrijdag 20 december 2019. De schaatslessen zijn van 17.45 tot 18.45 uur. De ouders dienen zelf en/of onderling voor vervoer naar Hoorn te regelen. Kosten € 58,-- per kind.

Eén van de ouders dient aangemeld te zijn/worden als lid van de ijsclub!

Kinderen die voor 1 juli 2020 7 jaar zullen worden kunnen meedoen. Aanmelden kan tot 28 november a.s. via jeugdschaatsen@ijsclubmiddelie.nl onder vermelding van naam, adres, woonplaats, tel.nr. en geboortedatum.

Toerschaatsen 2019-2020

Een nieuw schaatsseizoen staat weer voor de deur. Net als vorig jaar organiseert ijsclub Middelie weer het toerschaatsen op vrijdagavond op de ijsbaan de westfries in Hoorn van 19:00 tot 20:00.

Toerschaatsen is voor jong en oud, vanaf 13 jaar. Wil je leren schaatsen of kan je al schaatsen maar wil je niet bij een STG, dat ben je van harte welkom. Er zijn verschillende groepen naar leeftijd en/of niveau.

Als je (weer) mee wilt doen dan kun je je opgeven op een nieuw e-mailadres toerschaatsen@ijsclubmiddelie.nl

Vindt u een heel schaatsseizoen (23 lessen) te veel? U kunt zich ook aanmelden voor een half seizoen (12 lessen). De lessen voor een half seizoen beginnen op 20 december.

Voer je maatschappelijke stage uit als begeleider bij het Jeugdschaatsen!

Bestemd voor leerlingen in het voortgezet onderwijs die een maatschappelijke stage moeten doen.

In samenwerking met een ervaren schaatstrainer help je bij de schaatslessen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Afhankelijk van het aantal uren die je moet maken kun je een half of een heel schaatsseizoen begeleiden bij het jeugdschaatsen.

Een KNSB opleiding
Indien je het leuk vind en graag zelf jeugdschaatstrainer wil worden is er een mogelijkhied om na van loop van tijd een KNSB opleiding tot Schaatsbegeleider niveau 1 Jeugdschaatsen (SB-1) aangeboden te krijgen. Deze opleiding zal bestaat uit 4 workshops, welke in de buurt (hoorn/purmerend) gegeven zal worden.

Hoe meld je je aan?
Neemt contact op met Jan Plat of stuur een e-mail naar info@ijsclubmiddelie.nl. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met de hiervoor genoemde gegevens.

Zie www.maatschappelijkestage.nl

•  Je bent minimaal 14 jaar oud
•  Je hebt gevoel voor schaatsen
•  Je vindt het leuk om met kinderen te werken

Schaats/sportgroeten van het bestuur van “De Ondersteuning” en “K.E.N.O.” !