Corona maatregelen jeugdschaatsen

Heeft u geen mail ontvangen? Bekijk dan u (ongewenste)mail.

Update 17-2

De West-Friesland tocht, welke op 13 maart was gepland, kan ook dit jaar niet doorgaan tot groot verdriet van de organisatie. Om deze reden zijn de examens een verschoven naar 5 & 12 maart. Hierdoor vind op 13 maart ook examens plaats voor de kinderen die op zaterdag les hebben en komt die les voor ons te vervallen,

Over de diploma uitreiking volgt later meer informatie.

Update 10-2

De ijsbaan is open dus we gaan niet naar Hoorn!

Alle kinderen mogen een ouder mee nemen want we gaan ouder-kind schaatsen. Ouders slijp de schaatsen en kleed je goed aan, want wie gaan de spelletjes winnen? De ouders of toch de kinderen?

Een vriendje of vriendinnetje (tussen de 6 en 12 jaar) mag ook mee doen maar laat het even weten via de app of mail (jeugdschaatsen@ijsclubmiddelie.nl)

De les zal van 17:45 tot 18:45 plaats vinden.

Update 22-12

In navolging van omringende ijsbanen is de ijsbaan weer open, maar onder strenge voorwaarde van maximaal 100 schaatsers op het ijs (inclusief trainers). Om alle kinderen te kunnen laten schaatsen is de les duur aangepast naar 50 minuten. Door de aangepaste les duur starten we 10 minuten later (17:55) maar verzamelen we de eerste les (8 jan) om 17:20 als nog bij de poort  van de ijsbaan.

Update 15-12

Het zal niemand zijn ontgaan, de strenge Coronamaatregelen. Helaas betekend dit voor de komende vijf weken dat ijsbaan De Westfries per vandaag is gesloten op last van de gemeente Hoorn.

Naar verwachting gaat deze situatie in ieder geval tot tenminste dinsdag 19
januari duren.

Er loopt een verzoek om de schaatstrainingen onder voorwaarden eerder
weer toe te staan.

Maatregelen voor aanvang van de eerste les

Voor de eerste les wordt verzameld bij de ingang van de ijsbaan, in de buurt van de parkeerautomaat.

Maatregelen voor het jeugdschaatsen zijn:

– Er zijn geen toerschouwers en publiek​ toegestaan, het restaurant en  schaatscafé zijn dan ook gesloten​.

– Het ijsbaanterrein is alleen toegankelijk voor schaatsers, trainers & (aangewezen) begeleiders.​

– De kinderen ‘afgeleverd’ bij ijsbaandeuren (kiss-and-ride principe).

– Volwassenen houden 1,5 meter afstand binnen en buiten maar ook op het ijs. Tevens worden mondkapje dragen buiten ijs.​

Bent u een aangewezen begeleider, dan vragen we u te helpen met het aantrekken van schaatsen bij de kinderen.

Na de hulp vragen we u direct de ijsbaan te verlaten. U mag de ijsbaan vlak voor het eind weer betreden om te helpen bij het uittrekken van de schaatsen en de kinderen naar buiten te begeleiden.

Alle kinderen krijgen de eerste les een hesje van de ijsclub die zij elke les mee dragen.