Jeugdschaatsen

Dit seizoen gaan we natuurlijk weer met de jeugd van 7 t/m 12 jaar naar kunstijsbaan “De Westfries” in Hoorn om het schaatsen onder de knie te krijgen. Het zijn circa 12 lessen; de eerste les. De schaatslessen zijn op de vrijdagavond van 17:45 tot 18:45 uur.

De ouders dienen zelf en/of onderling voor vervoer naar Hoorn te regelen. Kosten € 65,– per kind. Noot: Eén van de ouders dient aangemeld te zijn/worden als lid van de ijsclub.

Kinderen die voor 1 juli 2022 7 jaar zijn geworden kunnen meedoen. Aanmelden kan tot 5 december a.s. via jeugdschaatsen@ijsclubmiddelie.nl onder vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoon nummer. en geboortedatum.

Overzicht schaatslessen 2021-2022

1e les
2e les
3e les
4e les
5e les
6e les
7e les
8e les
9e les
10e les
11e les

Meest gestelde vragen

Op welke schaatsen kan ik het beste leren schaatsen?
Als vereniging zijn we erg tevreden over de Zandstra’s. Als je twijfelt bij aankoop bel dan gerust iemand van de IJsclub.

Mag ik op hockeyschaatsen?
Dat verbieden we niet, maar we raden het ten zeerste af omdat je aan sommige oefeningen niet mee kan doen, en je het schaatsen niet goed leert.

Moet ik alle lessen meedoen?
Het liefst wel, en als je er bij het diplomaschaatsen niet bent, laat dat dan ver van te voren weten.

Wat zijn de kosten?
Het lesgeld voor dit seizoen bedraagt €65,- (2021-2022).

Wanneer onze eigen ijsbaan geopend is, rijden we niet in Hoorn. Hier zult u dan bericht over krijgen.